Påsken – så starter forårets sæson med god mad og drikke

Knap har vi overstået julen og de mange hyggelige julefrokoster, før påsken melder sig. Og med påsken melder sig også hyggelige frokoster sammen med venner og familier. Påskefrokosten er en tradition i mange familier og blandt mange venner, som trofast mødes år efter år for at fejre både denne vigtige højtid og forårets komme.

Vores traditionsbundne fester falder jo pudsigt nok ofte sammen med årets gang. Tilbage fra oldnordisk tid repræsenterer julen, at den mørke tid snart slutter, og at lyset vil vende tilbage. Påsken falder sammen med forårets komme, grønt løv på nyudsprungne træer og varsel om sommer og sol. Og ved midsommer fejrer vi Sankt Hans for at markere, at nu er sommeren på sit højeste.

Påsken rummer for mange nogle traditioner, som der ikke skal ændres på. Der skal sild og æg til, rullepølse af lam og gode oste – og gerne også nogle underholdende indslag.

Spændende underholdning for alle

Skulle du have fået ansvaret for at finde på gode underholdende indslag til årets påskefrokost, så kan du finde hjælp på internettet. På festaktiviteter.dk kan du for eksempel finde forslag til drukspil med kort, som sikkert vil tiltale mange af de yngre deltagere ved frokosten, som gerne hurtigt vil i stemning ved hjælp af lidt alkohol. Du kan både finde drukspil med kort og drukspil, hvor der skal bruges raflebæger og terninger – uanset hvad du vælger, handler det om at få sat system i at få drukket lidt øl eller snaps i en fart, så der kan komme fut i fejemøget.

Det er nok et særligt nordisk fænomen, at vi hylder øllen og snapsen og gerne meget af den, når vi holder frokost til jul og påske. I vores naboland Sverige kender man det også, som man i den lyse tid holder krebsegilder, hvor der efter sigende skal drikkes en snaps for hver klo, der spises – det kan hurtigt blive til mange.

Mange slags drukspil med kort

Der findes mange forskellige typer af drukspil med kort, så det er blot at vælge det, du synes passer bedst til selskabet. Nogle lægger sig op af de populæreste casinospil som Blackjack og poker, mens andre har et lidt mere folkeligt navn som Røvhul eller mere neutrale som Pyramide. Så du må vurdere dit selskab og vælge ud fra, hvad du tror passer til deres humør og facon.

Husk også, at til en god påskefrokost har alle gæster et ansvar for at bidrage til underholdning. Ikke bare med drukspil, men med godt humør og lyst til et hyggeligt samvær med de andre gæster – det er nok det allervigtigste for, om festen bliver god eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>