Tarteletter Med Høns I Asparges

Høns i asparges fyldt i tarteletter går man aldrig galt i byen med. Det er en dansk klassiker som altid smager godt! Det er tradition i mange hjem at der serveres tarteletter på påskebordet. Derfor skal i ikke blive snydt for en opskrift. Det er super nemt at lave, og tager tilmed ikke lang tid

Ingredienser til 8 personer

#. 5 Kyllingebryst

#. 50 g. Smør

#. 8 spsk. Hvedemel

#. 8 dl. Mælk

#. Friskkværnet peber og salt

#. 4-500 g. Asparges (enten friske eller på dåse)

#. 24 Tarteletter (enten færdiglavet, eller med hjemmelavet butterdej)

#. Finthakket persille eller brøndkarse

Fremgangsmåde:

Først starter du med at koge kyllingebrysterne i en gryde i ca. 20 minutter. Du kan enten vælge bare at koge dem med en god sjat salt, eller du kan vælge at sætte lidt grøntsagsbollion i.

I en større gryde ved siden af smelter du smøret, tilsætter melet, og pisker til det bliver en melbolle. Derefter pisker du lidt efter lidt mælken i, indtil saucen bliver helt jævn.

Lad saucen koge igennem i ca. 1-2 minutter under omrøring. Smag saucen til  med friskkværnet salt og peber.

Inden du tilsætter kyllingen i saucen, så skære du dem ud i bitte små tern. Tilføj lidt af vandet fra kyllingen i saucen og tilsæt kyllingeternene. Skær de grønne asparges i lidt større tern og kom dem i saucen

Lun tarteletterne i ovnen.

Herefter fylder du de lune tarteletter med sauce og pynter med enten persille eller brøndkarse. Kværn sort peber og salt over.