Guide: Sådan arrangerer du den perfekte påskefrokost

I Danmark er vi gode til at samles om mad. Vi elsker at tilberede et gedigent måltid, invitere familien og hygge os. Julefrokosten er en tradition, der indeholder alle elementerne, og det er en oplagt mulighed for at holde et arrangement, hvor vi hygger os med dem, vi holder af, over et godt måltid. Se her, hvordan du arrangerer den perfekte påskefrokost.

Påskefrokosten er en tradition, som byder på lækker mad, drikkelse og hyggeligt samvær med hele familien. Det er en begivenhed, som efterhånden er lige så udbredt som julefrokosten, og den indeholder da også en lang række af de samme elementer.

 

Men hvordan arrangerer man egentlig den perfekte påskefrokost? Det kan du gøre på flere måder, men det vigtigste er, at der er styr på det basale. Hvis du har brug for kyndig vejledning, følger herunder en række gode råd til, hvordan du sikrer, at påskefrokosten ender med at blive en succes.

Sammensæt den rigtige menu

Det vigtigste er, at der er styr på menuen – og den skal helst være traditionel, hvis du ikke vil skuffe de fremmødte gæster. Du kan med fordel undersøge, hvad der hører sig til en traditionel påskefrokost, før du går i gang med maden.

 

Du bør overveje at lave så meget af maden på egen hånd, som du har mulighed for, hvis du vælger at gå efter den traditionelle menu. Overvej at bage rugbrød og franskbrød selv, så det kommer til at sidde lige i skabet.

 

Servér eventuelt en æggesnaps til dessert, da det også hører sig til påsken. Du kan med fordel bruge en smoothie blender til at lave den, hvis du vil være sikker på, at den får den helt rigtige konsistens, når du serverer den.

Dekorér bordet med flot bordpynt

Det skal kunne fornemmes, at det er påske, og derfor bør du sørge for at pynte bordet med festlig bordpynt, der matcher begivenheden. Påskens farve er gul, og du kan derfor med fordel dække op med gul dug, gule servietter og gule lys.

 

Herudover kan du overveje at lægge bordkort, som er inspireret af én af de mange påsketraditioner; gækkebrevet. Klip nogle flotte gækkebreve ud, hvor der står et lille hint til, hvem der skal sidde på de enkelte pladser.

 

Det vil være et festligt indslag, som gæsterne helt sikkert vil hygge sig med, når de skal finde deres plads. Sørg desuden for, at der er rigeligt med påskeæg, påskekyllinger, fjer og farver, som alle får tankerne ledt over på påsken.

Invitér i god tid, så du er sikker på, at alle kan komme

Påsken er en højtid, hvor der er mange begivenheder – og påskefrokosterne er kun én af dem. Derfor er det en god idé at invitere i god tid, så du er sikker på, at alle har mulighed for at reservere dagen og dermed afsætte den til påskefrokosten.

 

Mange familier har ikke været samlet siden julen, så derfor er påskefrokosten en god anledning at samle alle igen. Af samme årsag er det ærgerligt, hvis du ikke er ude med invitationerne i god tid, så alle kan reservere datoen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>