Æg til årets påskefrokost
Siger man påskefrokost siger man også snaps og æg. Du finder sjældent et påskebord uden en eller anden form for æg på. Påsken indeholder utrolig mange æg, både i underholdningen, i dekorationen og ikke mindst til maden.
Vi har her I artiklen, valgt og gennemgå nogle af de forskellige ting, som man kan bruge æg til, for og få en endnu bedre påskefrokost.
Æg som underholdning
Vi kender alle den gamle påsketradition med og puste æg. Først prikker man hullet I æggeskallen I begge ender, så man kan blæse æggeblommen og-hviden ud af ægget, når æ
gget er tomt inden I, er det klar til og blive malet og dekoreret – leder du efter en hel guide til og puste æg, så læs mere her.
Et af de mest kendte øjeblikke, hvor nogen puster æg, er nok scenen fra Blinkende Lygter:
*Vi håber familiehyggen går bedre ved jer, end den gjorde I Blinkende Lygter
Æggejagten
En af traditionerne for familien yngste er og gå på jagt efter de æg, som påskeharen har gemt I jeres have. Som oftest kommer Påskeharen hjem til familier med mindre børn, og gemmer sine påskeæg (oftest i chokolade), hvorefter børnene må ud på en jagt for, at finde dem.
Æg som dekorationer
Ligesom vi pynter op til jul med nisser og julemænd, ja så pynter vi også op til påsken, med kyllinger.
De pustede æg, bliver malet og brugt som dekorationer til påskebordet, derudover er det normalt og have flere kyllinger siddende rundt I rummet ved påskefrokosten. Hvorfor påskensfarve også er blevet gul I Danmark.
Kylling, æg og lam hører sig til påsken
De mest normalle retter omkring påske indeholder kylling, æg eller lam af den ene eller den anden ret.
Lammet bliver oftest spist til en middag, eller som en hovedret, hvor kyllingen og æggene er lettere og servere til påskefrokosten.
Hvorfor vi spiser lam til påsken, kommer sig jo helt tilbage fra da de religiose skrifter, hvor jøderne skulle reddes ud af Egypten.
Æg pg kyllinger har ingen historiske eller religiøse henvisninger, men er blot blevet en del af vores traditioner.
Klassiske æggeopskrifter til påskefrokosten
Da det er meget populært og servere æg til påskefrokosten, har vi her samlet et overblik over de klassiske æggeretter, og servere på påskebordet.
- Røræg
- Kogte æg (både hård-, blødkogte samt smilende æg)
- Skidne æg
- Æggesalat