Skidne Æg

Navnet ’skidne æg’ er ikke just flatterende, men det er dog en rigtig påskeklassiker, som mange danskere serverer på bordet til påskefrokosten. Retten i sig selv er meget simpel, og består af smilende æg, serveret og anrettet på en sennepssauce. Ovenpå drysses der sprødt bacon, purløg og karse. Mange serverer brød dertil.

Retten kan både fungere som et måltid i sig selv, men til påskefrokosten plejer man at servere det som en del af en større samling af påskeretter.

Ingredienser til 4-8 personer:

skidne æg

#. 8 æg

#. 6 dl mælk

#. 1 spsk. smør

#. 1. spsk. hvedemel

#. 2 spsk. grov sennep

#. Lidt salt og friskkværnet peber

#. Frisk purløg og karse

#. Sprødt bacon

#. Rugbrød

Fremgangsmåde:

Du starter med at koge æggene i ca. 7 minutter, så de hverken bliver for hårde eller bløde. Derefter pilles de og halvveres.

Smøret smeltes i en gryde ved lav varme, og du pisker lige så stille mel og mælk i gryden til det får en ensartet konsistens. Tilsæt mere mælk, og pisk ind til saucen koger op. Du smager derefter til med sennep, salt og peber.

Sennepssaucen fordeles i et fad, hvor de smilende æg bliver anrettet på saucen. Drys til sidst bacon, purløg og karse på. Server det med rugbrød.